I Skjern Å har vi Danmarks bedste laks. Borris er én af Danmarks bedste landsbyer. Borris har de ubetinget bedste fiskepladser ved Skjern Å. Borris er beliggende lige midt i Naturens Rige, og i ét af de flotteste naturområder i Danmark.

Der er rigtig mange gode grunde til, at Borris i de kommende år vil se en støt stigende tilgang af lystfiskere – både fra Danmark og fra udlandet. Danmarks Center for Vildlaks har på deres anlæg ved Borris etableret en bæredygtig bestand af de smukke, blanke og robuste Skjern Å-laks. Hos DCV arbejder de også konstant på at forbedre og finpudse laksens gydepladser i åen, sammen med de mange lodsejere og fiskeriforeninger.

Borris Rådet, Borris Sogneforening, Laksens Hus, Borris Fiskeriforening og Erhvervsskolen er gået sammen om et koncept under navnet og logoet “Borris – Danmarks Laksehovedstad”. Det er et koncept, eller måske nærmere et langt projekt, men det er ikke en ny forening. Vores målsætning er at understøtte den overordnede markedsføring af Borris, som det bedste sted at fiske efter laks i Danmark. Vi vil hjælpe med at tiltrække flere lystfiskere, og også gerne andre turister.

I skrivende stund har vi søsat følgende aktiviteter under “Borris – Danmarks Laksehovedstad”:

  • Der er lavet 5 store bannere med logoet for “Borris – Danmarks Laksehovedstad. De bliver placeret ved indfaldsveje til byen i forbindelse med sæsonopstarten hvert år.
  • Ved sæsonstart 2021 blev vores oprindelige planer om gratis grillpølser og fadøl til lystfiskerne forpurret af Corona-restriktionerne, og derfor fik vi sammen med 4 af byens handlende lavet tilbud på mad og drikke til lystfiskerne i weekenden 16.-18. april.
  • Vi har forud for sæsonstart 2021 lavet en velkomstfilm til lystfiskerne, og den er blevet delt på Facebook siderne “Borris Sogn”, “Borris Fiskeriforening” og “Laksens Hus”.
  • Borris Rådet og Borris Sogneforening har under “Borris – Danmarks Laksehovedstad” sponsoreret en film om laksefiskeriet ved Skjern Å. Den bliver optaget af en gruppe unge inkarnerede lystfiskere i de første 6 uger af sæson 2021, og filmen vil efterfølgende være frit tilgængelig for alle på YouTube.

I de kommende år vil vi intensivere arbejdet og søsætte endnu flere aktiviteter, og vi vil indgå i en endnu tættere dialog med alle dem, som har interesse i lystfiskeriet. 

Med venlig hilsen
Lars Rahbæk (på vegne af initiativtagerne bag “Borris – Danmarks Laksehovedstad”)

NYTTIGE LINKS TIL LYSTFISKERE

Borris Fiskeriforening

LÆS MERE

Laksens Hus

LÆS MERE

Skjern Å Sammenslutning

LÆS MERE

Danmarks Center for Vildlaks

LÆS MERE