I Skjern Å har vi Danmarks bedste laks. Borris er én af Danmarks bedste landsbyer. Borris har de ubetinget bedste fiskepladser ved Skjern Å. Borris er beliggende lige midt i Naturens Rige, og i ét af de flotteste naturområder i Danmark.

Der er rigtig mange gode grunde til, at Borris i de kommende år vil se en støt stigende tilgang af lystfiskere – både fra Danmark og fra udlandet. Danmarks Center for Vildlaks har på deres anlæg ved Borris etableret en bæredygtig bestand af de smukke, blanke og robuste Skjern Å-laks. Hos DCV arbejder de også konstant på at forbedre og finpudse laksens gydepladser i åen, sammen med de mange lodsejere og fiskeriforeninger.

Borris Rådet, Borris Sogneforening, Laksens Hus, Borris Fiskeriforening og Erhvervsskolen er gået sammen om et koncept under navnet og logoet “Borris – Danmarks Laksehovedstad”. Det er et koncept, eller måske nærmere et langt projekt, men det er ikke en ny forening. Vores målsætning er at understøtte den overordnede markedsføring af Borris, som det bedste sted at fiske efter laks i Danmark. Vi vil hjælpe med at tiltrække flere lystfiskere, og også gerne andre turister.

Initiativet “StayGreen Borris” (se anden artikel her i Sognebladet) er startet i regi af “Borris – Danmarks Laksehovedstad”, og det er planen at søsætte mange flere initiativer, events og projekter. Alt dette skal bidrage til at tiltrække flere lystfiskere og andre turister.

Det næste initiativ har vi snakket om i længere tid, men det har været meget svært at gå videre med planlægningen, da det hele tiden har været lidt usikkert på grund af Corona. Nu løfter vi dog sløret for planerne, så borgerne i Borris er klar til det, hvis vi kan gennemføre uden for store Corona-restriktioner:

  • Lørdag den 17. og søndag den 18. april vil Borris By & Sogn byde hjertelig velkommen til de mange lystfiskere
  • Begge dage laver vi et arrangement midt i byen, og det starter sidst på eftermiddagen, hvor lystfiskerne kommer ind fra åen
  • Alle lystfiskere, som fremviser et gyldigt fisketegn, kan få udleveret en kæmpe grillpølse med brød og et krus fadøl eller en sodavand – kvit og frit på byens regning
  • Alle andre er velkomne til at deltage, og kan naturligvis købe pølser, øl og vand
  • Vi arrangerer nogle lokale boder, som er interessante og relevante for lystfiskerne, og så vil vi nok lave en konkurrence, hvor lystfiskerne kan vinde en rigtig fin præmie
  • Der vil også være lidt musik og anden hygge
  • Der er mange formål med dette arrangement: Vi vil knytte tættere bånd mellem borgerne og lystfiskerne. Vi vil vise lystfiskerne, at hele byen byder dem velkomne. Vi vil have lystfiskerne til at fortælle om dette arrangement til andre lystfiskere. Så summa summarum vil vi bidrage til, at lystfiskerne vælger at bo og overnatte i Borris, foretage indkøb i Borris, og at deres antal stiger år efter år.

Vi har ikke opstartet planlægningen endnu, da vi lige skal se, om Corona-restriktionerne lempes hen på foråret. Derfor vil der nok først komme endelig information om dette arrangement i marts måned. Men, vi håber at I alle sammen synes om idéen og arrangementet, og så håber vi på stort fremmøde – hvis det bliver muligt at gennemføre.

Med venlig hilsen
Lars Rahbæk (på vegne af de mange foreninger, som deltager i dette)